top of page

Persbericht 'Kunst Natuurlijk!', 2012

“Kunst Natuurlijk!” in kasteel Zwaluwenburg

’t HARDE - Vanaf 19 mei is de galerie in kasteel Zwaluwenburg weer geopend. De zomerexpositie "Kunst Natuurlijk!" heeft als thema ‘flora en fauna’, maar dan zoveel mogelijk in hun natuurlijke, onopgesmukte staat van zijn. Dat betekent: geen... stadsgezichten, staatsieportretten, stijve biedermeierboeketjes of stillevens met levenloze voorwerpen. Wél ruige Scandinavische landschappen, veldbloemen, vrij galopperende paarden, moederende olifanten en andere dieren die zichzelf mogen zijn.

Alle werken zijn figuratief, maar lopen sterk uiteen qua stijl en techniek. Van het met krententakjes gelardeerde keramiek van Elt de Boer tot en met de fijnzinnige etsen van Anna Doedijns; van de monumentale schilderijen van Nel van Dokkum-Koen tot en met de olijke satire van Erlinde Ufkes Stephanus.

Overige exposanten zijn Corina Corvers, Ana Luhulima, Reinier Kamphuis, Miranda Penning, Paula Collewijn en Sika Oduro-Sekyère.

Het 18de eeuwse landhuis Zwaluwenburg ligt op het gelijknamige landgoed tussen Oldebroek en ’t Harde. Aan het begin van de oprijlaan vind je de botanische A. Vogel Tuinen, waar het voor natuurliefhebbers eveneens goed toeven is.

De expositie is te zien van 19 mei t/m 9 september, op dinsdag t/m zondag van 14 - 17 uur. Info: tel. 0525-681932 en www.zwaluwenburg.hyves.nl. Bezoekadres: Zwaluwenburg 6, 8084 PD ‘t Harde

nel koen, chimpansees.jpg

Nel Koen, 'Chimpansees', olieverf op paneel


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page