top of page

Persbericht Zomerexpositie 2008

Corina Corvers: De onzichtbare zichtbaar, acrylverf op doek, 70 x 100

‘t HARDE – De galerie van kasteel Zwaluwenburg start op zaterdag 30 mei met de traditionele Zomerexpositie.

Anders dan in voorgaande jaren is er ditmaal geen vast thema. Wel streeft organisator Geertje Slump naar herkenbaarheid en laagdrempeligheid, waarbij haar keuze meestal op figuratief werk valt.

Voorwaarde blijft echter de professionaliteit van de exposanten.

Dit jaar kunt u onder meer impressies van de Waddeneilanden bewonderen, geschilderd door Anneke Bagerman.

Van een totaal andere orde zijn de mensfiguren van Nelleke Ponsteen. Zij laat zich inspireren door oude familiefoto’s, waarbij ze de stemming van de personages benadrukt via de contrastwerking in licht en kleur.

Twee Noord-Nederlandse kunstenaars hebben dieren als favoriet onderwerp. De Drentse fijnschilderes Corina Corvers mag inmiddels een goede bekende van de Zwaluwenburg heten. In haar magisch-realistisch werk analyseert ze de relatie tussen mens en dier. Groninger Theo Onnes richt zich veeal op landbouwhuisdieren, die hij naturalistisch en liefdevol portretteert.

Nieuwkomers op de Zwaluwenburg zijn Monique Vink en Elly Mast. Laatstgenoemde heeft voornamelijk de natuur en het buitenleven als onderwerp. Evenals mede-exposant Maud Walter legt zij zich voornamelijk toe op aquarellen in subtiele kleurschakeringen.

Beeldhouwster Monique Vink exposeert bronsplastieken, met als inspiratiebronnen de emoties en bewegingen van mens en dier

De Zomerexpositie duurt tot en met 13 september en is dagelijks geopend van 14-17 uur, behalve ’s maandags. Meer informatie: tel. 0525-681932 en www.zwaluwenburg.hyves.nl.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page